Aardelektrode en toebehoren

Resultaten per pagina

Er zijn verschillende manieren van aarding mogelijk binnen de NEN1010. Eén van de meest effectieve methodes is het gebruik van staafvormige aardelektroden. Meterkast
De aardelektroden worden met behulp van een aansluitklem en een aarddraad verbonden met de hoofdaardrail (ook wel hoofdaardklem) in de meterkast. Vanuit de meterkast kunnen vervolgens beschermende vereffening en aanvullende vereffening plaatsvinden. Om te bepalen welke aardelektrode geschikt is, moet je rekening houden met:
• eigenschappen van de bodem
• de aardspreidingsweerstand die bereikt moet worden
• de kosten

Typen aardelektroden
In zand- en steenachtige gronden worden de gegalvaniseerde stalen aardelektroden het meest toegepast. Bij natte ondergronden zoals klei en veen is de kopermantel-elektrode het meest geschikt.

Type aardelektrode      Grondsoort
gegalvaniseerd   zand, steen
kopermantel   klei, veen

Tips voor aardelektroden
Sla de aardelektrode altijd met met indrijfhuls de grond in. Zo is de aardelektrode goed beschermd tegen beschadigingen. Beschadigingen kunnen de levensduur en functionaliteit ernstig beïnvloeden.

Zorg ervoor dat de nieuw aangebrachte aardelektrode door een erkend installateur wordt doorgemeten en dat de aardspreidingsweerstand voldoende laag is.

Aardelektrodes verlengen
Bij het toepassen van de kopermantel-elektrode volstaat een kortere lengte en gaat het indrijven relatief gemakkelijk. De totale lengte kan pas worden bepaald bij de start van het project, omdat dan pas de bodemeigenschappen goed duidelijk worden. Daarom zijn aardelektrodes eenvoudig te verlengen met behulp van koppelstukken. Zo kan altijd de gewenste spreidingsweerstand bereikt worden!

Zoeken
Filter uw voorkeuren.
V
Alle Categorieën
Productgroep :
Merk :
JMV
Series :
Type :
Reset vergelijking Reset vergelijking
Afbeeldingen gevonden: 3
3
Aansluitklem aardelektrode JMV
4
Toebehoren voor aarding en bliksembeveiling JMV
5
Aardelektrode JMV Aardelektrode
Laden